Ikspeeltrompet.nl

Over mij en mijn muziek

1970

1970

Mijn naam is Johan Verheij en ik woon in Hoogland. Ik ben geboren op 4 november 1959 in Gilze-Rijen en zal ongeveer zes jaar zijn geweest toen ik voor het eerst in contact kwam met blaasmuziek.

1974

1974

Op de foto hiernaast ben ik een jaar of veertien en speel ik in een door drie vriendjes en mij opgerichte band met de naam The Airmatations. De naam slaat nergens op omdat het woord niet bestaat, maar we vonden het wel interessant klinken. En – mooie bijkomstigheid – we verdienden met optredens regelmatig een leuk zakcentje bij.

1979

1979

In 1979 begon ik aan mijn studie aan het Utrechts Conservatorium met als hoofdvak trompet. Mijn leraar was Willem van der Vliet wiens manier van lesgeven op mij een blijvende en bijzonder diepgaande indruk gemaakt heeft.

1982

1982

Sinds 1982 dirigeer ik.

Aan het Utrechts conservatorium volgde ik bij dhr. Gerrit Fokkema het vak HaFaBra-directie.

Momenteel ben ik als dirigent verbonden aan harmonieorkest Prins Bernhard te Emst en fanfareorkest VIVO te Veessen.

 

Wil je meer zien? Klik dan hier.

1986

1986

In 1984 verhuisde ik naar Amsterdam. Daar kreeg ik mijn eerste baan als trompetdocent aan de Gehrels Volksmuziekschool. In 1986 kon ik aan de slag als trompettist in het Amsterdams Promenade Orkest. Dit orkest was er om koren en (operette)gezelschappen te begeleiden en om schoolconcerten te geven. Het niveau was soms bedenkelijk, maar het te spelen repertoire was leuk, afwisselend en een uitdaging. Ik deed er veel ervaring op en bovenal; ik had een vast inkomen met trompet spelen.

1986

1986

In diezelfde tijd begon ik bij het Amsterdams Jazz Orkest, alias Intercity Big Band. Deze band bestond voor een groot deel uit vakstudenten in de lichte muziek en professionals. Ik viel met mijn neus in de boter met collega’s als Angelo Verploegen, Rini Swinkels, Eelco Oudolf, Bart Lust, Mike Hendriks, Rolf Delfos, Bob Dekker en Joris Teepe. Wat een geweldige tijd had ik hier! Op de foto is de band omgedoopt tot Barclay Bigband, genoemd naar haar sponsor. Optredens werden in natura betaald met sloffen sigaretten. Als je niet rookte had je pech…
Momenteel speel ik in de New Manhattan Big Band en de All Times Big Band. Wil je meer zien? Klik dan hier.

1988

1988

Op 4 november 1988 werd ik aangesteld als trompettist in het Radio Filharmonisch Orkest. Tot op heden werk ik daar met veel plezier.

Wil je meer zien? Klik dan hier.

 

1991

1991

Vanaf 1991 maakte ik permanent deel uit van meerdere musicals van Joop van den Ende Theater Producties. Zoals “Les Misérables”…


Johan Verheij (trompet), Henk Poort (Jean Valjean) en Ernst Daniel Smid (Inspecteur Javert).

1992

1992

…Joop van den Ende Theater Producties “Cats”…

1993

1993

… en Joop van den Ende Theater Producties “The Phantom of the Opera”.