Ikspeeltrompet.nl

Het Radio Filharmonisch Orkest

Op 4 november 1987, de dag van mijn verjaardag, deed ik auditie voor een baan in het Radio Filharmonisch Orkest. Ik werd aangenomen en een mooier cadeau kon ik me niet wensen. Een lang gekoesterde wens ging in vervulling. Voor een trompettist is spelen in zo’n goed orkest het mooiste dat hij zich wensen kan. Je speelt onder leiding van zoveel verschillende dirigenten, je luistert naar zoveel bekende en onbekende muziek en je speelt en wisselt kennis uit met collega’s. Dat alles ervaar ik als een groot voorrecht om mee te maken, een voorrecht om zo mijn brood te verdienen!

U kijkt en luistert naar fragmenten waar Johan Verheij als cornettist deel uitmaakt van een concert, gegeven in Tivoli Vredenburg te Utrecht in 2015. Gespeeld wordt hier de Symphonie Fantastique van Hector Berlioz olv. James Gaffigan.

U kijkt en luistert naar fragmenten waar Johan Verheij als trompettist deel uitmaakt van een concert, gegeven in Tivoli Vredenburg te Utrecht in 2016. Gespeeld worden hier fragmenten uit diverse opera’s van Richard Wagner en bewerkt door voormalig collega en slagwerker van het RFO Henk de Vlieger. Het orkest staat olv. Markus Stenz.

U kijkt en luistert naar fragmenten waar Johan Verheij als trompettist deel uitmaakt van een concert, gegeven in Tivoli Vredenburg te Utrecht in 2018. Gespeeld worden hier o.a. het Requiem van W.A.Mozart en de 9e symfonie van Antonin Dvorak olv. Markus Stenz.

U kijkt en luistert naar fragmenten waar Johan Verheij als trompettist deel uitmaakt van een concert, gegeven in Tivoli Vredenburg te Utrecht in 2016. Gespeeld wordt hier de Nacht Op De Kale Berg van Modest Moessorgski olv. Markus Stenz.

U kijkt en luistert naar fragmenten waar Johan  Verheij als trompettist deel uitmaakt van een concert, gegeven in het Concertgebouw te Amsterdam, in 2010. Gespeeld wordt hier de Sacre Du Printemps van Igor Strawinsky olv. Jaap van Zweden.

Bevrijdingsconcert op 5 mei 2016 te Amsterdam.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrownext arrow
Slider